XXIX. ORSZÁGOS URBANISZTIKAI KONFERENCIA 2023

 

KI FEJLESZTI A VÁROST?

Érdekek, konfliktusok és együttműködések a terület- és városfejlesztésben

2023. október 19.

Hírek

Konferenciáról

A Magyar Urbanisztikai Társaság és a HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ közösen szervezi a 29. Magyar Urbanisztikai Konferenciát, amely az urbanisztika egyik legjelentősebb, évente megrendezett országos seregszemléje.

A hazai városfejlesztési szakma egyik legjelentősebb multidiszciplináris fórumának fókuszában idén a terület- és városfejlesztésben érintettek, a fejlesztők, a finanszírozók és a szabályozók eltérő érdekei, az ebből adódó konfliktusok és kooperációs lehetőségek állnak a „Ki fejleszti a várost? – Érdekek, konfliktusok és együttműködések a terület- és városfejlesztésben” kérdésköre mentén.

Különös aktualitást ad konferenciának a városfejlesztés terén uralkodó általános bizonytalanság: Az európai uniós városfejlesztési források még nem állnak rendelkezésre, miközben az építőiparban is piaci visszaesés tapasztalható. Feltételezhető ugyanakkor, hogy egy jelentős ingatlan és városfejlesztési ugrás előtt állunk, így kiemelten fontos, hogy közösen megvitathassuk a jövő kilátásait.

A személyes részvételre épülő, egynapos konferenciára a hazai terület- és városfejlesztés azon, más és más érdekek és motivációk által vezérelt kulcsszereplői – polgármesterek, ingatlanfejlesztők, szakpolitikai döntéshozók, a pénzügyi szféra képviselői, civil és tudományos szakemberek – kapnak meghívást, akik korábban nem, vagy csak laza kapcsolatban álltak egymással, így számukra egyedülálló lehetőséget kínál a rendezvény a szakmai párbeszédre, tapasztalatcserére és kapcsolatépítésre.

Kulcstémáink

Előadóink lesznek

Kinek ajánljuk a konferenciát?

Az Országos Urbanisztikai Konferencia a hazai terület- és városfejlesztés egyedülálló fórumaként hasznos
ismeretekkel szolgálhat az urbanisztika valamennyi szakterülete és érintettje számára, így:

 • Városvezetőknek, polgármestereknek
 • Önkormányzatok munkatársainak
 • Helyi stakeholdereknek
 • Gazdasági szereplőknek
 • Ingatlanfejlesztőknek
 • Civil szervezeteknek
 • Egyetemek képviselőinek
 • Kutatóknak, szakértőknek
 • Építőipari szereplőknek
 • Ingatlanpiaci döntéshozóknak, szakembereknek és vezetőknek
 • A közigazgatás szereplőinek
 • Intézményi és magánbefektetőknek
 • …és mindazoknak, akik szeretnék bővíteni szakmai kapcsolati hálójukat

Konferencia szervezői

A 2023. évi XXIX. Országos Urbanisztikai Konferencia a Magyar Urbanisztikai Társaság és a HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ közös szervezésében valósul meg.

 


A Magyar Urbanisztikai Társaságról

Az 1966-ban alapított Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT) a hazai településfejlesztési gondolkodás összefogó szervezete. Célja, hogy minél sikeresebbé, hatékonyabbá és eredményesebbé tegye a sokféle szakma összehangolt tevékenységéből álló magyar urbanisztikát – beleértve a térségi és településfejlesztést, -tervezést, -irányítást és -működtetést.
https://www.mut.hu/

 

 


A HÉTFÁ-ról

A HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ közpolitikai elemzéssel, gazdaság- és társadalomkutatással, valamint terület- és városfejlesztéssel foglalkozó hazai tanácsadó cég. A 2009-ben alakított HÉTFA ma 25 belsős munkatárssal és 15 állandó
szakértővel végzi tevékenységét.

A HÉTFA Város- és Területfejlesztési Irodája a hazai urbanisztikai gondolkozás meghatározó szereplőjeként aktív részese a szakmai közéletnek. Széles körű referenciáink mögött a lehető legtöbb érintett tudományterületet lefedő, gazdag tapasztalatokkal bíró csapat áll: építész, geográfus, szociológus, közgazdász és tájépítész végzettségű szakértők egyaránt szerepelnek soraink között.
Tevékenységünk széles körű, a koncepcióalkotástól egészen a megvalósításig, a menedzsmentig részt veszünk különböző projektekben, kezdeményezésekben.
https://hetfa.hu/