XXIX. ORSZÁGOS URBANISZTIKAI KONFERENCIA 2023

KI FEJLESZTI A VÁROST?

Érdekek, konfliktusok és együttműködések a terület- és városfejlesztésben

2023. október 19.

Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Konferencia helyszíne

MOHOLY – NAGY MŰVÉSZETI EGYETEM

Cím: Budapest, Zugligeti út 9, 1121

 

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemről

A 143 éves Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) küldetése, hogy design alapú tanulással, kutatással és a gyakorlati szakértelem alkalmazásával adjon válaszokat a 21. század égető kihívásaira. Az intézmény missziójának tekinti a közösség szolgálatát, a designtudatosság terjesztését, hogy hozzájáruljon Magyarország és Kelet-Közép-Európa gazdasági és kulturális ökoszisztémáinak fejlesztéséhez.
A MOME 2020 augusztusa óta alapítványi formában működik: a modellváltás részeként megalkotta hosszú távú stratégiáját, megújította kutatás-fejlesztési tevékenységét, elindította az egyetem belső folyamatainak digitalizációját, és hozzáfogott a képzés korszerűsítéséhez is. A hagyományosan magas színvonalú művészeti és design oktatáson túl, 2022-től a MOME minden alapszakos hallgatója számára bevezette a vállalkozói képzést, és elindította első angol nyelvű mesterszakjait is. 2021-ben a MOME költségvetése közel négyszeresére nőtt, és az alapítvány döntött a magyar felsőoktatás történetének legnagyobb arányú oktatói béremeléséről is.


A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem campusának megújítása, Magyarország egyik legjelentősebb kreatívipari beruházása 2014-ben vette kezdetét, az új nyitott, a fizikai és szellemi környezetével párbeszédet folytató campus pedig 2019-ben nyitotta meg kapuit. A 23000 négyzetméternyi, kivételes felszereltségű épületegyüttes és a hozzátartozó 15000 négyzetméternyi közpark az európai felsőoktatásban is egyedülálló környezetet teremt a hallgatók és oktatók számára. Az átfogó infrastrukturális fejlesztés lehetőséget adott arra is, hogy az egyetem túlnőjön a magyar kreatív és kulturális életben betöltött szerepén, és az intézményt a régió egyik legkorszerűbb művészeti kutató-fejlesztő műhelyévé, kreatíviparának központjává tegye.

>>> További információ a MOME-ról

Térkép

Az esemény bejárata és helyszínei:

 

Megközelítés:

Tömegközlekedéssel:

A MOME közelében megálló közlekedési eszközök:

● Busz: 291, 222, 22A
● Villamos: 61, 56, 56A

Gépjárművel:

Autóval érkezők az utcán, ingyenesen parkolhatnak, azonban a parkolóhelyek általában korán megtelnek, így javasoljuk, hogy válasszák a tömegközlekedési eszközöket, vagy hagyjanak elegendő időt a parkolásra.